Контактирајте нас
ТЕЛЕФОН: + 86-755-89925302
Факс: + 86-755-89929806
Е-маил: салес@биадицабле.цом
Адреса: 1-5 Флоорс, Но.2 зграда, Индустријски парк Тонгликинг, Но.8 Ланзху Еаст Роад, Пингсхан, Шенжен, Гуангдонг
Dom > Новости > Sadržaj
Како спојити кабл патцх кабла
Nov 05, 2018

ЛАН кабла Твистед Паир се често користи у нашем дому и канцеларији. Састоји се од двије бакарне жице с изолационим ПЕ слојем. Две изоловане бакарне жице су извијене заједно у одређеној густоћи, а електрични талас који емитује свака жица у преносу отказује се електричним таласом емитованим од друге жице, чиме се може ефикасно смањити степен интерференције сигнала. Испод је корак како се саставља Етхернет кабл и кристална глава.


Припремите материјале: твистед паир Етернет кабл, РЈ45 конектор, прикључак ЛАН кабла, клијешта за прешање.


1. Исећи кабал који одговара дужини каблова, користите каблову заобљеног пара за резање једног краја Цат5е кабла, а затим убаците обрезани крај у прикључак кабла који се користи у размаку од жице за уклањање. Имајте на уму да се кабл не може савијати.


2. Лагано држите алат за кружење и полако га окрећите (неће оштетити језгро жице, јер постоји одређено растојање између два ножа отицања жице). Нека нож прекине заштитни слој ЛАН кабла и уклони га. Наравно, посебан алат за одстрањивање се такође може користити за уклањање заштитног слоја. Напомена: Дужина одвојења треба да буде управо дужине кристалне главе, која може ефикасно да избегне проблеме узроковане одрезивањем предугачке или сувише кратке.


3. Након пилинга са омотача, можете видјети 4 пара 8 жилних каблова кабла упредених пара, а боја сваког пара је другачија. Боје четири живе боје су: браон, наранџасто, зелено и плаво.


4. Одспојите сваки пар каблова који су преплетени. После отварања, неколико комплета каблова је уређено и усаглашено према правилима. Каблове треба исправити колико је могуће и каблови би требали бити равни. Начин прављења кабла је такође врло једноставан. Користите обе руке да ухватите кабл, а затим примените сила у два супротна правца и повуците га горе и доле.


5. Након што сте уредили каблове и исправили их, пажљиво их провјерите, а затим дијелите дијелове каблова помоћу ножева за резање клешта.


12


6. Уметните готови кабл у РЈ45 конектор. Имајте на уму да кристална глава има страну прозора за обликовање у доле, а страна пина је нагоре, тако да је један крај пина нагнут од самог правца, а један крај квадратне рупе се суочава сама. У овом тренутку, најсавременија је прва стопала, а десна најмања је осма стопа, а остатак се секвенцијално сређује.


Напомена: Приликом сечења, треба га поставити хоризонтално, иначе ће дужина кабла утицати на нормални контакт између кабла и кристалне главе. Ако је заштитни слој превише испражњен, дугачка танка жица се овде може прекрити, а део који уклања спољашњи заштитни слој је око 15 мм, што је довољно да убаците танке жице у одговарајуће жичане жљебове. Ако се одјељак остаје предуго, преслушавање ће се повећати због тога што се каблови више не увијају. Друго, кабал се не сме притиснути на плашт, што може проузроковати да кабал излази из кристалне главе, што резултира лошим контактом или чак прекидом линије. Пре последњег корака кружења, можете проверити са врха кристалне главе да бисте видели да ли је сваки сет каблова чврсто постављен на крају кристалне главе.


7. Притисните линију. Пре последњег корака притиска линије, можете проверити са врха кристалне главе да бисте видели да ли је сваки сет каблова чврсто причвршћен до краја кристалне главе. Кристалну главу можете уметнути у 8П жљеб клијешта за потискивање након потврде. Након уметања кристалне главе, чврсто држите клешта жице. Ако снага није довољна, можете користити обе руке за притискање, а након чишћења силе се чује благи "звучни сигнал".


8. Након пресовања, затичи на спољној страни кристалне главе притискају се у кристал и глава је унутра, а пластична копча на доњем дијелу кристалне главе притиска се и на сиви заштитни слој жице. У овом тренутку, кристална глава је завршена.


Кроз изнад детаљног увода, требали бисте имати одређено разумијевање како направити кабл патцх кабла.