Контактирајте нас
ТЕЛЕФОН: + 86-755-89925302
Факс: + 86-755-89929806
Е-маил: салес@биадицабле.цом
Адреса: 1-5 Флоорс, Но.2 зграда, Индустријски парк Тонгликинг, Но.8 Ланзху Еаст Роад, Пингсхан, Шенжен, Гуангдонг
Dom > Новости > Sadržaj
Цат5е Етхернет Каблови Вс. Цат6 кабели
Dec 08, 2017

Већина људи жели да упореди Етхернет каблове Цат5е са Цат6. Али које су главне разлике у томе, која је боља и бржа?

Уопштено говорећи, ови Етхернет каблови изгледају веома слични од њихових појављивања, али у њима постоје неке разлике. Такође можете погледати текст који се штампа на каблу ако нисте сигурни који тип каблова имате. Да ли знате како ће практично утицати на брзину ваше кућне мреже? Ево главних карактеристика Цат5е и Цат6.


Цат5е: Бржа са мањим сметњама
1(001).jpg2(001).jpg3(001).jpg


Побољшано каблирање категорије 5е има 3 различита типа, УТП, ФТП и СФТП. Њихова унутрашња структура је другачија. Направљено је да подржава 1000 Мбпс "гигабитне" брзине. У теорији је бржа од Цат5. Такође се своди на преслушавање, сметње које можете понекад добити између жица унутар кабла. Ова побољшања значе да ћете вероватније добити брзу и поуздану брзину умрежавања.


Цат6: Још бржи, али заиста није потребно

4(001).jpg5(001).jpg6(001).jpg


Каблирање категорије 6 такође има 3 врсте, то су УТП, ФТП и СФТП. Следи корак даље од Цат5е и има још неколико побољшања. Има још строжије спецификације када је у питању интерференција, а у неким случајевима је способан за брзине од 10 Гигабит. Вероватно нећете користити ове брзине у вашем дому, а додатна побољшања интерференције неће имати велику разлику у редовној употреби, тако да не требате брзо и брзо надограђивати Цат6. Али, ако купујете нови кабл, такође можете, пошто је то побољшање над својим претходником.

Дакле, која врста кабла бира?

Важно је напоменути да је брзина мреже различита од брзине Интернета. Чак и ако све на вашој мрежи подржава гигабит Етхернет, вероватно никада нећете видети брзине од 1 ГБ / с. Али, ваш пренос података ће бити много бржи него на не-гигабитном хардверу.

ако преносите фајлове између рачунара, коришћење хардвера компатибилног са гигабитима може учинити ствари брже. Запамтите да ће вам бити потребно више од каблова - да бисте добили брзине гигабит-а, на рачунарима ће вам бити потребни и гигабитно компатибилни рутери и гигабитне мрежне картице.

Ако сте задовољни тренутним брзинама на вашој мрежи, онда нема потребе да прођете кроз проблеме надоградње свега. Међутим, ако већ имате гигабитни хардвер, онда је надоградња каблова веома јефтина.

Дакле, укратко, ако пренете пуно података преко ваше мреже, можда ће вам помоћи надоградња каблова са старог Цат5-а, и то је тако јефтино што бисте и ви могли пробати.